Coaching op de werkvloer


Voldoening halen uit je werk en werkrelaties

Werkplezier

Zingeving, je talenten ontwikkelen, sociale contacten, allemaal aspecten van werk, die naast het verdienen van een inkomen, werk de moeite waard maken. Met zijn allen maak je het bedrijf of de organisatie tot een succesvolle onderneming. In dit proces wordt je geconfronteerd met uitdagingen, ontwikkelingen, problemen, plezier, saamhorigheid, maar ook met minder leuke zaken als stroeve relaties, functioneringproblemen of reorganisatie. Een gesprek met iemand van buitenaf kan helderheid bieden, zodat nieuwe mogelijkheden kunnen worden ingezet.

Coaching op de werkvloer is er voor:

 • medewerkers: persoonlijke ontwikkelvragen/loopbaanontwikkeling 
 • collega's: gedoe, ruis en conflictoplossingen
 • zakenpartners: sparren over bedrijf en relatie
 • persoonlijkheids profielen DISC en Human Design 

Coaching van medewerkers individueel

Loop je vast in je werk, ben je overbelast, of zit je niet helemaal op de juiste plek? Of staat je privesituatie onder druk en merk je dat je niet goed meer functioneert?
Coaching helpt je om de manier hoe je nu met zaken omgaat tegen het licht te houden. Je leert om oude gewoonten en patronen los te laten en om nieuwe vaardigheden aan te leren. Dat wil niet zeggen dat je verandert in een heel ander persoon. Het betekent dat je kiest voor wat van nature bij je past en je talenten meer inzet.

Coaching betekent ook jezelf serieus nemen en de tijd nemen voor je leerproces. Het kost moeite en inzet en je krijgt een spiegel voorgehouden.
Uiteindelijk ontwikkel je meer zelfkennis, daadkracht en zelfwaardering, zodat je als medewerker en als mens weer blij en ontspannen in je werk en je leven staat.

Lees meer over coachingtraject medewerker

Prettige werkrelaties met collega's

Thuiskomen met het gevoel: het was weer leuk op het werk, ik voel me voldaan! Hoe fijn is dat. Of... thuiskomen en uitgeput zijn, omdat je weer zoveel gedoe hebt ervaren. Een team wat niet lekker samenwerkt, een collega's die je niet uit kunt staan of een leidinggevende die niet begrijpt hoe jij werkt.

Als deze situaties zoveel spanning opleveren dat je werk en welzijn er onder gaan lijden, dan wordt het tijd om er iets aan te doen. Het verbeteren van de relatie kun je samen met je collega'doen of individueel. Individueel kijk je vooral naar de redenen waarom je  zoveel last van de relatie hebt en wat je er zelf aan kunt doen. Kies dan voor een individueel coachingtraject.

Samen werken aan de relatie is een andere mogelijkheid, die vooral ingezet kan worden als collega's moeten samenwerken en beiden essentieel zijn in hun functie. In dit proces ga je om tafel om verwachtingen helder te maken en elkaar beter te leren kennen, zodat je beter op elkaar kunt aansluiten.

Lees meer over Relatiecoaching voor collega's

 

Sparren over de onderneming en relaties

Voor partners op zakelijk gebied  bied ik de mogelijkheid om regelmatig te sparren over de onderlinge relatie en zaken binnen de onderneming. Vier keer per jaar komen we samen in een gesprek van Twee uur en houden datgene wat priotiteit heeft tegen het licht. Juist een frisse onafhankelijke blik helpt om tot de juiste beslissingen te komen.

Deze gesprekken kunnen ook individueel worden aangevraagd. 
Het doel van de gesprekken: balans werk-prive goed houden en helpen bij twijfel en gebrek aan een heldere visie.

 Ja ik wil graag een sparringsgesprek!

 

Persoonlijke Profielen

"Ken jezelf en herken de ander". Op werkgebied zijn vele methodieken om mensen zichzelf beter te leren kennen en beter met hun collega's om te gaan.
Heleen werkt veel met het model DISC en zet bij persoonlijke coaching de kennis van Human Design in. De kennis uit deze methodes helpt je om bruggen te slaan en zelf effectiever te werken en te leven.

DISC meer info

Human Design meer info

 

Klanten aan het woord

 • Op advies van bedrijfsarts ben ik bij Heleen gekomen. Ik had last van overbelasting, benauwdheid en oorsuizen. De Coaching heeft me inzicht in eigen handelen, praktische tips om me verder te ontwikkelen en rust gegeven.

  Ik heb Heleen ervaren als een coach met een praktische benadering. Een open en warme persoonlijkheid met brede kennis en ervaring wat een enorm vertrouwen geeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk tot de kern van de zaak te komen, waarbij verleden, heden en toekomstverwachtingen aangeraakt worden. Een fijne vrouw die mij mezelf laat zijn en laat zien dat je de moeite waard bent.

   

  Maaike van den Boogaard, De Buch gemeenten
 • Ik had Burnout klachten en teveel op mijn bord. De Arbo arts verwees me toen naar Heleen Verduin voor coaching. Ik heb nu meer controle over mijn leven en heb geleerd om me niet te (laten) overladen. Ik heb Heleen ervaren als eerlijk, open, soms pijnlijk direct, maar heel kundig, meelevend en to the point.

   

  Ruud van der Kruijf, Avewe
 • Ik heb een traject persoonlijke begeleiding aangeboden gekregen door mijn werkgever. Reden: aanvankelijk werk, daarna omdat dat goed beviel en nodig was ook privé. Het heeft me inzicht in het waarom van sommige zaken, zowel werk als privé opgeleverd. Hoe heb ik Heleen ervaren? Heleen is heel geduldig, niet commercieel ingesteld (dit is dus heel positief, he!), heeft daardoor veel aandacht voor de persoon, reikt hulpmiddelen aan en levert maatwerk.

  Ingenieur
 • Heleen heeft een aantal jaren verschillende workshops verzorgd voor de HHNK-academie. Ik kwam met haar in contact door het volgen van deze workshops en daarna loopbaanbegeleiding.

  Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denken en doen en wat dat voor anderen betekent. Het bijzondere is dat als je weer in je oude gewoontes en maniertjes vervalt, je meteen denkt aan wat je uit de workshops hebt meegenomen. 

  Heleen is rustig, nuchter, positief en van deze wereld, veroordeelt je denken en doen niet, en heeft veel tips en trucs.

  Ellen Dekker, HHNK
 • “ik zag het eigenlijk niet zitten in het begin, onze teamcoaching. Maar ik heb gemerkt dat het heel fijn is om te kunnen sparren met Heleen Verduin en te kunnen uitdiepen hoe je met zaken om kunt gaan!”

  Directieteam
 • De reden dat ik met Heleen heb gewerkt was burnout. De coaching leerde me te relativeren en mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd. Als coach is Heleen super bedreven en enthousiast.

  Projectleider
 • Ik heb al jaren een issue met geld. Door de coaching heb ik inzicht in waar de onrust vandaan kwam en heb ik actie ondernomen meer inzicht te krijgen in de uitgaven via een budgetcoach. Als coach vind ik Heleen prettig, vriendelijk, toch ook doortastend, en ze voelt mee.

  ZZP-er
 • De reden om met Heleen te werken was dat de communicatie tussen mij en mijn business-partner op technisch gebied prima verloopt, maar hapert zodra het over de bedrijfsvoering, organisatie, toekomstvisie e.d. gaat. We waren daardoor te veel bezig met de dagelijkse besoignes en kon het bedrijf zich niet goed ontwikkelen.

  Brigitte Kleist van EHBK bracht ons in contact met Heleen en de coaching heeft vanaf het eerste moment resultaten opgeleverd. Al was het maar om even het hart te luchten. Maar er worden haalbare doelen gesteld, die door ons direct kunnen worden opgepakt. Dit heeft reeds tot een groot aantal verbeteringen geleid. Wij ervaren heleen als iemand die weet waar ze het over heeft, de problematiek goed kan ontrafelen en de essentie dusdanig inzichtelijk kan maken, dat wij er effectief mee aan de slag kunnen.

  Directieteam
 • In het najaar van 2018 won ik een 'Opstellingensessie' bij Heleen Verduin. Een warme, bevlogen en betrokken vrouw, die het vak van familie- en organisatieopstellingen verstaat. Een methode die zonder veel woorden verborgen verbanden laat zien.

  In een vertrouwelijke sfeer werden met behulp van Playmobile-poppetjes de verborgen verbanden van een zakelijk thema zichtbaar. Hierdoor ontstond een heel helder beeld van de verhoudingen en loyaliteiten, hetgeen direct resulteerde in rust en de keuze om te focussen op items waar ik wèl een verschil kan maken!

  Els vriese, Conmar

Onze partners

Ontwikkeld door Zeno

Top