Persoonlijke coaching


Grip krijgen op je situatie

Werken aan jezelf en jouw ontwikkeling

Leven en werk confronteren je regelmatig met uitdagingen. De ene keer ga je daar soepel mee om, de andere keer is het wat lastiger en kost het je moeite. Je hebt inmiddels al veel vaardigheid opgebouwd om te dealen met situaties en conflicten. Maar wat nu, als je steeds tegen bepaalde zaken aan blijft lopen, merkt dat je vastloopt en daar last van hebt? Je kunt proberen nog harder je best te doen, maar blijkbaar zijn de oplossingen die jij in je gereedschapskist hebt niet meer toereikend. 

Een wijze keuze is dan om je te laten coachen. Een coach is niet iemand die jou wel even gaat vertellen hoe je dingen moet doen. Een coach is eerder iemand die met jou onderzoekt wat er gaande is, en kijkt naar wat je in huis hebt en hoe dit effectief in te zetten. Soms ga je daarbij de diepte in en kijk je terug naar eerdere ervaringen. welke patronen heb je opgebouwd en welke overtuigingen spelen een rol? Soms blijf je gewoon in het hier en nu en ga je praktische oplossingen zoeken om zaken aan te pakken.

Hieronder vind je meer uitleg over de mogelijkheden:

 • persoonlijke coaching
 • relatiecoaching
 • loopbaancoaching
 • opstellingen
 • contextuelen opstelling met poppetjes
 • Human Design

 

Persoonlijke Coaching

Als je het gevoel hebt vast te lopen, helpt coaching je om weer grip te krijgen. Ik help je om inzicht te krijgen in je patronen en geef handvatten om anders met de situatie om te gaan. In de sessies confronteer ik je met jouw aandeel in de situatie en kijken we samen wat nu maakt dat je deze keuzes maakt. Alle informatie zit al in je en ik help je de beste manier te ont-dekken om weer verder te kunnen.

Je kunt voor begeleiding bijmij terecht, voor privé en werkgerelateerde kwesties.
Daarin heb je de volgende mogelijkheden:

- Persoonlijke coachingssessies
- Loopbaanbegeleiding
- DISC-analyse met uitleg
- Playmobile opstellingen
- Opstelling individueel
- Human Design profiel uitleg

De coaching kan per sessie worden afgesproken of per traject van minimaal 5 sessies. Wil je graag werken aan jouw probleem? Mail me dan voor een intake.

Relatiecoaching

De mens kan niet zonder relaties. Relaties bieden ons dat we plezier hebben, kunnen delen, leren vechten en strijden, dagen uit om te ontwikkelen of bieden een gevoel van saamhorigheid, gezien en gehoord worden. Zo heb je in je leven veel verschillende relaties. relaties die dichtbij staan zoals liefdesrelaties, vriendschappen, familie- of gezinsrelaties. Maar ook relaties wat verder weg zoals je band met collega's, werkrelaties, klantrelaties hebben veel invloed op je welzijn en werkplezier.

Wat levert relatiecoaching op?

 • Een meer realistisch beeld van de relatie
 • Teleurstellingen verwerken en loslaten
 • De ander beter begrijpen
 • Nieuw manieren van omgaan met de ander kunnen inzetten
 • Meer ontspannen met de situatie kunnen omgaan

 

Relatiecoaching kun je samen met de ander doen, maar ook alleen. Hoe je namelijk in je realties staat, heeft heel veel te maken met hoe jij jezelf ziet en je omgeving.
Heb jij last van relaties die niet lekker lopen en wil je daar iets aan doen? Dat is mogelijk. Relatiecoaching doe je namelijk het meest voor jezelf. wat leer je?

 • Hoe zie ik de ander?
 • Wat maakt dat ik het zo zie?
 • Hoe zie ik mezelf?
 • Wat zijn mijn verwachtingen in relaties?
 • Wat kan en wil ik anders doen?

Wil jij graag beter met je relaties kunnen omgaan? Mail of bel mij dan voor een intake

Loopbaancoaching

Ik noem mijzelf ook wel: psycholoog voor de werkvloer. Niet verwonderlijk is het dus dat ik vaak mensen tegen kom die hun werk maar matig interessant vinden. Zij kunnen bij mij terecht voor loopbaancoaching. Samen gaan we op onderzoek uit.
- Wat mis in je werk?
- Wat stoort je in je werk?
- Wat zou je echt willen doen?
- Wat zijn je talenten?
- Waar kom je je bed voor uit?
- Wat kun je doen om je werk leuker te maken?

Modellen die ik gebruik zijn kernwaarden, drijfveren, loopbaanankers, gedragsstijlen volgens DISC.
Loopbaancoaching bestaat uit meerdere sessies. Je krijgt huiswerk mee, gaat onderzoek doen en in de sessies nemen we dit door. Het doel is dat jij te weten komt wat bij je past, en wat je kunt doen om daar te komen.

Heb je problemen in je werk? Ben je uitgekeken op je baan en wil je iets anders? Loopbaancoaching helpt je verder.

Klik hier voor meer informatie

Opstellingen / systemisch werken

Misschien heb je er wel eens van gehoord: familieopstellingen. Misschien heb je zelfs ook ervaring met opstellingen. Wat zijn dat: opstellingen?
Iedereen leeft binnen een systeem. Een systeem kan zijn: 

 • je gezin (van herkomst), familie en voorouders
 • het bedrijf waarin je werkt
 • de vriendengroep
 • de samenleving, het dorp, de stad

Je maakt hier onderdeel van uit en wordt hierdoor beïnvloed. Als iets binnen het systeem verandert, beweegt de rest mee. 

Het inzetten van een opstelling

Niet elk probleem kun je oplossen met je denken. Onderhuids en in diepere bewustzijns-lagen zijn soms trauma's aanwezig die binnen de relatie voor veel ruis zorgen. Je kunt je vinger er vaak niet op leggen. Een opstelling werkt met onbewuste informatie die in jou en je omgeving aanwezig is. Het is niet zo dat je deze informatie bedenkt of verzint. De informatie komt omhoog in de vorm van een gevoel of een inzicht. Een sensatie zoals we dat noemen. 

Opstellingen worden vaak gedaan in groepen. Daarbij is één persoon de vraagsteller'. De andere mensen in de groep nemen denkbeeldig de plaats in van de betrokkene uit jouw vraag (representanten). Vanuit de beelden die dan zichtbaar worden, komt een antwoord of inzicht naar voren, wat helpend is. Om te weten hoe dit werkt, raad ik je aan om dit eens een keer mee te maken, dan begrijp je wat een opstelling doet.

Heleen zet de opstelling individueel in. Met papiertjes op de vloer, waarop een naam of probleem staat, ga je samen op onderzoek uit in dit "veld". Op elk papiertje (grond-anker) ervaar je sensaties, die jou informatie geven over je vraag. Uiteindelijk wordt jou duidelijk wat de oorzaak is van het probleem en wat je kunt doen. Een opstelling is een hele krachtige werkwijze die veel inzicht biedt en je helpt om meer te voelen wat waar is voor jou, in plaats van te bedenken hoe het zou moeten zijn.

Deze sessies duren 1,5 tot 2 uur.
Wil je meer inzicht in je situatie? Boek dan een opstelling door mij te mailen.

Contextueel opstellen met poppetjes

Naast fysiek in de opstelling te staan, kun je ook van een afstandje de situatie opstellen. Dit doet Heleen met poppetjes, ook wel een playmobile-opstelling genoemd. De methode heet Contextuele Therapie, wat betekent dat je de situatie neerzet en de vraag vanuit de context gaat onderzoeken. Wonderlijk is hoe snel je inzicht krijgt via deze methode. Het neerzetten en ernaar kijken doet heel veel. Deze methode werk voor iedereen, ook voor kinderen. Vaak blijkt het antwoord al in jezelf aanwezig te zijn, maar zit het nog afgedekt onder allerlei "moeten's" en "maren". Maar de poppetjes laten heel helder zien wat er speelt. Heleen stelt gedurende de opstelling vragen, zodat helder wordt waar de angel zit en wat belangrijk is in de situatie.

Deze sessies duren meestal 1,5 uur. Je boekt ze per keer. Mail mij voor meer informatie.

Human Design Basis uitleg

Wil jij een roadmap voor je leven? Een document dat je helpt om makkelijker in een flow te komen, trouw te zijn aan wat voor jou goed is en je helpt welke strategie in te zetten bij het nemen van belangrijke beslissingen?
Human Design is een systeem wat je helpt om autenthiek te leven. Je leert te vertrouwen op jouw innerlijk wijsheid en hoe je daar naar kunt luisteren. Je leert hoe jouw energie werkt en waarom jij anders bent dan anderen. Want daar gaat Human design over: differentiatie. Iedereen is uniek en het is okee om te leven zoals je bedoeld bent.

Boek een Human Design Basis uitleg bij mij om meer te weten te komen over jezelf en jouw specifieke kwaliteiten. Je voelt je herkent na de sessie en erkent. 

Ja ik wil een sessie boeken van Human Design!

Meer weten over Human Design 

Klanten aan het woord

 • Op advies van bedrijfsarts ben ik bij Heleen gekomen. Ik had last van overbelasting, benauwdheid en oorsuizen. De Coaching heeft me inzicht in eigen handelen, praktische tips om me verder te ontwikkelen en rust gegeven.

  Ik heb Heleen ervaren als een coach met een praktische benadering. Een open en warme persoonlijkheid met brede kennis en ervaring wat een enorm vertrouwen geeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk tot de kern van de zaak te komen, waarbij verleden, heden en toekomstverwachtingen aangeraakt worden. Een fijne vrouw die mij mezelf laat zijn en laat zien dat je de moeite waard bent.

   

  Maaike van den Boogaard, De Buch gemeenten
 • Ik had Burnout klachten en teveel op mijn bord. De Arbo arts verwees me toen naar Heleen Verduin voor coaching. Ik heb nu meer controle over mijn leven en heb geleerd om me niet te (laten) overladen. Ik heb Heleen ervaren als eerlijk, open, soms pijnlijk direct, maar heel kundig, meelevend en to the point.

   

  Ruud van der Kruijf, Avewe
 • Ik heb een traject persoonlijke begeleiding aangeboden gekregen door mijn werkgever. Reden: aanvankelijk werk, daarna omdat dat goed beviel en nodig was ook privé. Het heeft me inzicht in het waarom van sommige zaken, zowel werk als privé opgeleverd. Hoe heb ik Heleen ervaren? Heleen is heel geduldig, niet commercieel ingesteld (dit is dus heel positief, he!), heeft daardoor veel aandacht voor de persoon, reikt hulpmiddelen aan en levert maatwerk.

  Ingenieur
 • Heleen heeft een aantal jaren verschillende workshops verzorgd voor de HHNK-academie. Ik kwam met haar in contact door het volgen van deze workshops en daarna loopbaanbegeleiding.

  Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denken en doen en wat dat voor anderen betekent. Het bijzondere is dat als je weer in je oude gewoontes en maniertjes vervalt, je meteen denkt aan wat je uit de workshops hebt meegenomen. 

  Heleen is rustig, nuchter, positief en van deze wereld, veroordeelt je denken en doen niet, en heeft veel tips en trucs.

  Ellen Dekker, HHNK
 • “ik zag het eigenlijk niet zitten in het begin, onze teamcoaching. Maar ik heb gemerkt dat het heel fijn is om te kunnen sparren met Heleen Verduin en te kunnen uitdiepen hoe je met zaken om kunt gaan!”

  Directieteam
 • De reden dat ik met Heleen heb gewerkt was burnout. De coaching leerde me te relativeren en mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd. Als coach is Heleen super bedreven en enthousiast.

  Projectleider
 • Ik heb al jaren een issue met geld. Door de coaching heb ik inzicht in waar de onrust vandaan kwam en heb ik actie ondernomen meer inzicht te krijgen in de uitgaven via een budgetcoach. Als coach vind ik Heleen prettig, vriendelijk, toch ook doortastend, en ze voelt mee.

  ZZP-er
 • De reden om met Heleen te werken was dat de communicatie tussen mij en mijn business-partner op technisch gebied prima verloopt, maar hapert zodra het over de bedrijfsvoering, organisatie, toekomstvisie e.d. gaat. We waren daardoor te veel bezig met de dagelijkse besoignes en kon het bedrijf zich niet goed ontwikkelen.

  Brigitte Kleist van EHBK bracht ons in contact met Heleen en de coaching heeft vanaf het eerste moment resultaten opgeleverd. Al was het maar om even het hart te luchten. Maar er worden haalbare doelen gesteld, die door ons direct kunnen worden opgepakt. Dit heeft reeds tot een groot aantal verbeteringen geleid. Wij ervaren heleen als iemand die weet waar ze het over heeft, de problematiek goed kan ontrafelen en de essentie dusdanig inzichtelijk kan maken, dat wij er effectief mee aan de slag kunnen.

  Directieteam
 • In het najaar van 2018 won ik een 'Opstellingensessie' bij Heleen Verduin. Een warme, bevlogen en betrokken vrouw, die het vak van familie- en organisatieopstellingen verstaat. Een methode die zonder veel woorden verborgen verbanden laat zien.

  In een vertrouwelijke sfeer werden met behulp van Playmobile-poppetjes de verborgen verbanden van een zakelijk thema zichtbaar. Hierdoor ontstond een heel helder beeld van de verhoudingen en loyaliteiten, hetgeen direct resulteerde in rust en de keuze om te focussen op items waar ik wèl een verschil kan maken!

  Els vriese, Conmar

Onze partners

Ontwikkeld door Zeno

Top