Van afstand naar begrip en verbinding


Begrijp jezelf en de ander

Coaching om een betere relatie op te bouwen

De meeste mensen floreren als ze onderdeel zijn van een prettige groep. Als ze relaties hebben met mensen waarin ze zich fijn voelen, zichzelf kunnen zijn, kunnen sparren en waarbij de relatie iets toevoegt aan hun leven. Waarom zou je coaching inschakelen bij relaties?

De belangrijkste reden:
zoals de relatie nu is, voelt niet goed en je wilt het beter.

En waarom dan coaching inzetten van een buitenstaander? Ik ga er van uit dat je naar je beste weten handelt. Ook in de relatie waar je nu moeite mee hebt. Coaching helpt je om helderheid te krijgen in wat de angel is en hoe je nieuwe manieren kunt inzetten om de relatie te verbeteren. Veelalb ben je in patronen terecht gekomen die niet meer werken en is er veel niet uitgesproken pijn of boosheid aanwezig, wat ruis veroorzaakt en verbinding in de weg zit. Ik help je om dit te ontwarren, wat er speelt op de achtergrond te bespreken en weer contact te maken met je behoefte: wat wil jij met de relatie? 

 

Hieronder vind je meer informatie over coaching bij werkrelaties, familierelaties en partnerrelaties.

Werkrelaties

Werkplezier heeft voor een heel groot deel te maken met de mensen waarmee je werkt. Als je op de werkvloer te maken hebt met storingen en conflicten, dan is dit een grote bron van stress. Slechte relaties met collega's of leidinggevenden maken dat je minder functioneert en je talenten niet volledig inzet. Het kan zelf zover komen dat je overspannen raakt en in verzuim terecht komt of het bedrijf verlaat.

Relatiecoaching voor collega's

Familierelaties

Ooit was je familie een warm bad en ergens gaandeweg is dit veranderd. Maar het verlangen blijft. Het verlangen naar warmte, begrip, gezien en gehoord worden.

Uit de coaching van clienten blijkt vaak dat problemen met familie een grote rol spelen. Familieleden die elkaar niet meer zien, een rot gevoel krijgen als ze weer bij het gezin van herkomst komen, teleurgesteld zijn of het nooit goed kunnen doen, zijn onderwerpen die vaak en veel aan bod komen. Je familie is je basis. letterlijk. Als daar moeilijkheden zijn, voel je dit binnen in jezelf, want je bent onderdeel van je familiesysteem. Innerlijke conflicten ontstaan vaak, omdat je enerzijds onderdeel van de groep wilt zijn en erbij wilt horen en anderzijds authentiek wilt leven en je eigen weg gaan. Dit innerlijke conflict heeft invloed op alles in je leven, niet alleen je familieband. Ook in alle relaties die je buiten je familie hebt, vrienden, werk, klanten, zie je de invloed van je opvoeding en  je geschiedenis terug.

Meer informatie over begeleiding van familiegedoe.

Partnerrelaties

Er is geen relatie waarin je zóveel over jezelf leert als de partnerrelatie. In deze relatie word je geconfronteerd met alle beelden, overtuigingen en patronen die je hebt meegekregen en opgeslagen, bewust of onbewust. De enige garantie die je hebt in een partnerrelatie, is dat je verschillend bent en dus verschillend reageert.
Daardoor ontstaan meningsverschillen en conflicten. Maar hoe beter je jezelf kent, met als je verlangens en verwachtingen, hoe conflictvaardiger je hiermee omgaat. Een goede relatie begint bij jezelf.

Relatiecoaching helpt om in helder te maken wat de verschillen zijn en de daarbij horende verwachtingen. Welke familiepatronen gaan goed samen en welke niet? Leef jij je leven zoals van je verwacht wordt, of ga je jouw eigen weg? Hoe kijk je naar het gedrag van je partner, welke gevoelens roept het bij je op?
Heldere antwoorden op deze vragen geeft inzicht. Dit helpt je om uit veroordeling en onbegrip te stappen, maar nieuwsgierig en open te zijn. Maar ook om je te realiseren wat van jou is en wat bij de ander hoort. In de coaching help ik je om de ruis, die tussen jullie is ontstaan, aan te pakken en elkaar weer te verstaan. Ik help om een nieuwe basis te creëren en daarop verder te bouwen. Ik help je om het er over te hebben, want dat valt vaak niet mee.
De uiteindelijke wens om de relatie te behouden en met elkaar verder te gaan is de voorwaarde om succesvol te coaching in te zetten.

Heb je twijfels in je relatie en wil je liever niet uit elkaar?

Blijf niet worstelen,  investeer in je relatie. Uit elkaar gaan is echt niet altijd het Walhalla waar je op hoopt. Er is meer mogelijk dan meer dan je vermoedt. Neem dus contact op als je een oplossing wilt voor je relatieproblemen. Het er over hebben helpt echt!

Methodes die worden gebruikt in dit proces:
opstellingen met poppetjes of fysiek, DISC uitleg, Human Design uitleg, communicatietraining.
Relatiecoaching kan samen, maar ook alleen.

Klanten aan het woord

 • Op advies van bedrijfsarts ben ik bij Heleen gekomen. Ik had last van overbelasting, benauwdheid en oorsuizen. De Coaching heeft me inzicht in eigen handelen, praktische tips om me verder te ontwikkelen en rust gegeven.

  Ik heb Heleen ervaren als een coach met een praktische benadering. Een open en warme persoonlijkheid met brede kennis en ervaring wat een enorm vertrouwen geeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk tot de kern van de zaak te komen, waarbij verleden, heden en toekomstverwachtingen aangeraakt worden. Een fijne vrouw die mij mezelf laat zijn en laat zien dat je de moeite waard bent.

   

  Maaike van den Boogaard, De Buch gemeenten
 • Ik had Burnout klachten en teveel op mijn bord. De Arbo arts verwees me toen naar Heleen Verduin voor coaching. Ik heb nu meer controle over mijn leven en heb geleerd om me niet te (laten) overladen. Ik heb Heleen ervaren als eerlijk, open, soms pijnlijk direct, maar heel kundig, meelevend en to the point.

   

  Ruud van der Kruijf, Avewe
 • Ik heb een traject persoonlijke begeleiding aangeboden gekregen door mijn werkgever. Reden: aanvankelijk werk, daarna omdat dat goed beviel en nodig was ook privé. Het heeft me inzicht in het waarom van sommige zaken, zowel werk als privé opgeleverd. Hoe heb ik Heleen ervaren? Heleen is heel geduldig, niet commercieel ingesteld (dit is dus heel positief, he!), heeft daardoor veel aandacht voor de persoon, reikt hulpmiddelen aan en levert maatwerk.

  Ingenieur
 • Heleen heeft een aantal jaren verschillende workshops verzorgd voor de HHNK-academie. Ik kwam met haar in contact door het volgen van deze workshops en daarna loopbaanbegeleiding.

  Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denken en doen en wat dat voor anderen betekent. Het bijzondere is dat als je weer in je oude gewoontes en maniertjes vervalt, je meteen denkt aan wat je uit de workshops hebt meegenomen. 

  Heleen is rustig, nuchter, positief en van deze wereld, veroordeelt je denken en doen niet, en heeft veel tips en trucs.

  Ellen Dekker, HHNK
 • “ik zag het eigenlijk niet zitten in het begin, onze teamcoaching. Maar ik heb gemerkt dat het heel fijn is om te kunnen sparren met Heleen Verduin en te kunnen uitdiepen hoe je met zaken om kunt gaan!”

  Directieteam
 • De reden dat ik met Heleen heb gewerkt was burnout. De coaching leerde me te relativeren en mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd. Als coach is Heleen super bedreven en enthousiast.

  Projectleider
 • Ik heb al jaren een issue met geld. Door de coaching heb ik inzicht in waar de onrust vandaan kwam en heb ik actie ondernomen meer inzicht te krijgen in de uitgaven via een budgetcoach. Als coach vind ik Heleen prettig, vriendelijk, toch ook doortastend, en ze voelt mee.

  ZZP-er
 • De reden om met Heleen te werken was dat de communicatie tussen mij en mijn business-partner op technisch gebied prima verloopt, maar hapert zodra het over de bedrijfsvoering, organisatie, toekomstvisie e.d. gaat. We waren daardoor te veel bezig met de dagelijkse besoignes en kon het bedrijf zich niet goed ontwikkelen.

  Brigitte Kleist van EHBK bracht ons in contact met Heleen en de coaching heeft vanaf het eerste moment resultaten opgeleverd. Al was het maar om even het hart te luchten. Maar er worden haalbare doelen gesteld, die door ons direct kunnen worden opgepakt. Dit heeft reeds tot een groot aantal verbeteringen geleid. Wij ervaren heleen als iemand die weet waar ze het over heeft, de problematiek goed kan ontrafelen en de essentie dusdanig inzichtelijk kan maken, dat wij er effectief mee aan de slag kunnen.

  Directieteam
 • In het najaar van 2018 won ik een 'Opstellingensessie' bij Heleen Verduin. Een warme, bevlogen en betrokken vrouw, die het vak van familie- en organisatieopstellingen verstaat. Een methode die zonder veel woorden verborgen verbanden laat zien.

  In een vertrouwelijke sfeer werden met behulp van Playmobile-poppetjes de verborgen verbanden van een zakelijk thema zichtbaar. Hierdoor ontstond een heel helder beeld van de verhoudingen en loyaliteiten, hetgeen direct resulteerde in rust en de keuze om te focussen op items waar ik wèl een verschil kan maken!

  Els vriese, Conmar

Onze partners

Ontwikkeld door Zeno

Top