Van familiegedoe naar familiegevoel


Betere communicatie in de familierelatie

Coaching bij familieproblemen

Ooit was je familie een warm bad en ergens gaandeweg is dit veranderd. Maar het verlangen blijft. Het verlangen naar warmte, begrip, gezien en gehoord worden.

Uit de coaching van clienten blijkt vaak dat problemen met familie een grote rol spelen. Familieleden die elkaar niet meer zien, een rot gevoel krijgen als ze weer bij het gezin van herkomst komen, teleurgesteld zijn of het nooit goed kunnen doen, zijn onderwerpen die vaak en veel aan bod komen. Je familie is je basis. letterlijk. Als daar moeilijkheden zijn, voel je dit binnen in jezelf, want je bent onderdeel van je familiesysteem. Innerlijke conflicten ontstaan vaak, omdat je enerzijds onderdeel van de groep wilt zijn en erbij wilt horen en anderzijds authentiek wilt leven en je eigen weg gaan. Dit innerlijke conflict heeft invloed op alles in je leven, niet alleen je familieband. Ook in alle relaties die je buiten je familie hebt, vrienden, werk, klanten, zie je de invloed van je opvoeding en  je geschiedenis terug.

Mogelijkheden

In gesprek komen met je familieleden, meer vrede krijgen met de situatie, daar wil ik je graag mijn hulp bij aanbieden. Ik bied de volgende mogelijkheden:

 • Individuele coaching, om er zelf beter mee om te kunnen gaan
 • Relatiecoaching voor familieleden
 • Het familiegesprek, om 
 • De workshop "Leer je familie beter kennen" m.b.v. DISC.

 

Individuele coaching

De innerlijke strijd in jezelf tussen aanpassen en je eigen weg gaan kan je behoorlijk in de weg zitten. Coaching helpt je om helderheid te krijgen in de volgende onderwerpen:
- Welke familiecodes heb ik gekopieerd en leef ik nog steeds?
- Wat is van mijzelf en wat is van de ander?
- Wat is de angel in mijn relatie met mijn familieleden en hoe is dat ontstaan?
- Wat verwacht ik in de familierelaties?
- Hoe kan ik kiezen voor mijzelf?
- Hoe kan ik meer vrede krijgen met mijn familie en accepteren wat er is?
- Welke schatkist heeft mijn ervaring met deze familie opgeleverd?

Coachingsmogelijkheden individueel

- 5 coachingssessies van 1,5 uur gedurende 3 maanden.
- Losse sparringsessies van 1,5 uur per sessie.

 

Relatiecoaching

De mens bestaat bij de gratie van de ander. Dit betekent dat hoe een ander op je reageert, je ziet en hoort, essentieel is voor je bestaan. Het is ook daarom dat gedoe in familierelaties zo pijnlijk is. Je bent onderdeel van elkaar, je deelt historie en bloedband en toch lukt het soms niet om vreedzaam samen te leven.

Voor wie is de relatiecoaching:
- ouders en kind
- broers en zussen
- partnerrelaties waarbij familie-issues spelen

De coaching vindt plaats met beide partijen en indien nodig individueel.

Onderwerpen bij relatiecoaching:
- Wat is het conflict en hoe is het ontstaan?
- Wat is het aandeel van jou en dat van de ander in de situatie?
- Wat wens je voor de toekomst?
- Hoe bereid ben je om verantwoording te nemen voor jouw aandeel?
- Wat heb je nodig om te helen?
- Hoe zie ik mezelf en de ander?
- Verwachtingen en oordelen
- Verschillen en overeenkomsten

 

Coaching

Herken jij de volgende zaken:
- ik kom doodmoe thuis na een bezoek aan mijn ouders
- ik kan niet zijn wie ik werkelijke ben binnen mijn familie
- ik voel me buitengesloten
- ik voel me veroordeeld door mijn familie
- ik heb geen contact met een familielid en ik vind dit vreselijk
- ik doe mijn best om me aan te passen, maar dit kost steeds meer moeite.
- ik schaam me voor mijn familie

Neem contact op met Heleen Verduin voor een gratis intake, om te kijken of ze je kan helpen met:

- herstellen van de verbinding met je familie
- vergeven van je familieleden
- beter communiceren met je familieleden
- begrijpen waarom de relatie is zoals hij is
- jouw zelfwaardering vergroten
- de waarde van je familie weer zien
- weer in gesprek komen met je familie
- begrijpen waar de conflicten zijn ontstaan

Klanten aan het woord

 • Op advies van bedrijfsarts ben ik bij Heleen gekomen. Ik had last van overbelasting, benauwdheid en oorsuizen. De Coaching heeft me inzicht in eigen handelen, praktische tips om me verder te ontwikkelen en rust gegeven.

  Ik heb Heleen ervaren als een coach met een praktische benadering. Een open en warme persoonlijkheid met brede kennis en ervaring wat een enorm vertrouwen geeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk tot de kern van de zaak te komen, waarbij verleden, heden en toekomstverwachtingen aangeraakt worden. Een fijne vrouw die mij mezelf laat zijn en laat zien dat je de moeite waard bent.

   

  Maaike van den Boogaard, De Buch gemeenten
 • Ik had Burnout klachten en teveel op mijn bord. De Arbo arts verwees me toen naar Heleen Verduin voor coaching. Ik heb nu meer controle over mijn leven en heb geleerd om me niet te (laten) overladen. Ik heb Heleen ervaren als eerlijk, open, soms pijnlijk direct, maar heel kundig, meelevend en to the point.

   

  Ruud van der Kruijf, Avewe
 • Ik heb een traject persoonlijke begeleiding aangeboden gekregen door mijn werkgever. Reden: aanvankelijk werk, daarna omdat dat goed beviel en nodig was ook privé. Het heeft me inzicht in het waarom van sommige zaken, zowel werk als privé opgeleverd. Hoe heb ik Heleen ervaren? Heleen is heel geduldig, niet commercieel ingesteld (dit is dus heel positief, he!), heeft daardoor veel aandacht voor de persoon, reikt hulpmiddelen aan en levert maatwerk.

  Ingenieur
 • Heleen heeft een aantal jaren verschillende workshops verzorgd voor de HHNK-academie. Ik kwam met haar in contact door het volgen van deze workshops en daarna loopbaanbegeleiding.

  Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denken en doen en wat dat voor anderen betekent. Het bijzondere is dat als je weer in je oude gewoontes en maniertjes vervalt, je meteen denkt aan wat je uit de workshops hebt meegenomen. 

  Heleen is rustig, nuchter, positief en van deze wereld, veroordeelt je denken en doen niet, en heeft veel tips en trucs.

  Ellen Dekker, HHNK
 • “ik zag het eigenlijk niet zitten in het begin, onze teamcoaching. Maar ik heb gemerkt dat het heel fijn is om te kunnen sparren met Heleen Verduin en te kunnen uitdiepen hoe je met zaken om kunt gaan!”

  Directieteam
 • De reden dat ik met Heleen heb gewerkt was burnout. De coaching leerde me te relativeren en mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd. Als coach is Heleen super bedreven en enthousiast.

  Projectleider
 • Ik heb al jaren een issue met geld. Door de coaching heb ik inzicht in waar de onrust vandaan kwam en heb ik actie ondernomen meer inzicht te krijgen in de uitgaven via een budgetcoach. Als coach vind ik Heleen prettig, vriendelijk, toch ook doortastend, en ze voelt mee.

  ZZP-er
 • De reden om met Heleen te werken was dat de communicatie tussen mij en mijn business-partner op technisch gebied prima verloopt, maar hapert zodra het over de bedrijfsvoering, organisatie, toekomstvisie e.d. gaat. We waren daardoor te veel bezig met de dagelijkse besoignes en kon het bedrijf zich niet goed ontwikkelen.

  Brigitte Kleist van EHBK bracht ons in contact met Heleen en de coaching heeft vanaf het eerste moment resultaten opgeleverd. Al was het maar om even het hart te luchten. Maar er worden haalbare doelen gesteld, die door ons direct kunnen worden opgepakt. Dit heeft reeds tot een groot aantal verbeteringen geleid. Wij ervaren heleen als iemand die weet waar ze het over heeft, de problematiek goed kan ontrafelen en de essentie dusdanig inzichtelijk kan maken, dat wij er effectief mee aan de slag kunnen.

  Directieteam
 • In het najaar van 2018 won ik een 'Opstellingensessie' bij Heleen Verduin. Een warme, bevlogen en betrokken vrouw, die het vak van familie- en organisatieopstellingen verstaat. Een methode die zonder veel woorden verborgen verbanden laat zien.

  In een vertrouwelijke sfeer werden met behulp van Playmobile-poppetjes de verborgen verbanden van een zakelijk thema zichtbaar. Hierdoor ontstond een heel helder beeld van de verhoudingen en loyaliteiten, hetgeen direct resulteerde in rust en de keuze om te focussen op items waar ik wèl een verschil kan maken!

  Els vriese, Conmar

Onze partners

Ontwikkeld door Zeno

Top