Human Design


Herkenning en erkenning van wie je bent

Human Design, wat is dat?

Human Design is een systeem dat je een roadmap biedt voor de rest van je leven. Deze kaart (chart) toont welke kwaliteiten je altijd tot je beschikking hebt, wat je doel is in dit leven en hoe je het beste beslissingen kunt nemen. Het helpt je om authentiek te leven en je energie in te zetten daar waar het goed voor jou is.

Human design is ontwikkeld door Ra Ura Hu, die 1987 een bijzondere ervaring had die hij noemt de ontmoeting met The Voice. Deze Voice deelde bijzondere kennis met hem  die nu tot onze beschikking komt via Human Design. Vanaf het begin dat Ra de informatie begon te delen, was een ieder die het ontving verbaasd over de treffende en heldere uitleg. Ra heeft het systeem verder ontwikkeld en overal op de wereld zijn mensen actief om Human design in te zetten en door te geven.

Ik ben jaren geleden door een artikel in de Happinez in aanraking gekomen met Human Design. Ik werd meteen nieuwsgierig, hoe kan deze kennis mij verder helpen. ik ben meteen een boek erover gaan lezen en wilde een reading laten doen. En toch heeft het nog tien jaar geduurd, voordat dit echt gebeurde. Ik was met allerlei andere zaken bezig en blijkbaar was ik er dit jaar aan toe. Ik heb intussen veel kennis opgedaan over Human Design, via andere analisten, boeken en eigen ervaring. Ik wil graag op een laagedrempelige wijze jou met deze kennis gereedschappen in handen geven om te begrijpen wie je bent in de basis en hoe je authentiek kunt leven.

Wat kan Human Design voor jou betekenen?

Hoe fijn is het als je op reis bent dat je een kaart hebt van de omgeving. Zo biedt Human Design een roadmap voor je leven. 

Aan de hand van mijn eigen Design kan ik je aangeven wat het kan betekenen. Ik heb zelf altijd heel erg het gevoel gehad dat ik anders was dan anderen. Niet direct specialer, maar meer dat ik qua energie niet mee kon komen. De maatschappij raasde om mij heen en probeerde mee te doen maar voelde me een mislukkeling omdat dit niet ging. Human Design gaf mij het inzicht een Projector te zijn en een projector heeft geen eigen energiebron waar je voortdurend uit kunt putten. dat houd in dat, afhankelijk van je omgeving en datgene waar je mee bezig bent, je de energie hebt om actief te zijn. Ik herkende dit meteen, het was me al vaak op gevallen dat ik in gezelschap veel energie had, maar eenmaal alleen een groot gebrek aan. En dat alleen zijn voor mij op gezette tijden heel fijn was en het in grote groepen zijn best lastig kon zijn. Nog een essentie van de Projector is zijn strategie: wacht tot je herkent wordt en uitgenodigd, voordat je handelt. Nu snapte ik waarom mensen soms zo afwijzend konden reageren. Het was een enorm opluchting dat ik niet meer zo proactief hoefde te handelen, en dat ik mijn natuur mocht volgen en op datgene kon ingaan wat zich aandiende. Heerlijk. En dit is nog maar het begin van de informatie die Human Design biedt.

Wat leer je dus Human Design:

 • Hoe werkt het met mijn energie?
 • Hoe neem ik het best beslissingen?
 • Waarop baseer ik mijn beslissingen?
 • Wat is het doel in mijn leven? 
 • Wat zijn mijn natuurlijke kwaliteiten?
 • Hoe werkt de interactie tussen mij en de ander?
 • Hoe zorg ik goed voor mezelf?

Hoe je dit kunt toepassen, kun je leren door je eigen chart te laten uitleggen in een Human Design Basisuitleg sessie. 

Ik wil graag een Human Design Basis uitleg

Meer over Human Design

De wetenschap van de differentiatie

Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is en onderscheidt 5 auratypen:

Manifestor (10%), Generator (34%), Manifesting generator (34%), Projector (21%) en Reflector (1%)

Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen energietypes: Manifestor en (Manifesiting) Generator en de niet-energie typen: Projector en Reflector. De energietypes hebben de beschikking over een constante energiebron en zijn gemaakt om te werken en hun energie te gebruiken. De niet energietypen hebben dit niet en afhankelijk van omgeving en bezigheid kunnen zij actief zijn. Zij hebben te maken met een heel ander ritme dan de energytypen. 

Hoe werkt het per type?

 • De Manifestor heeft een gesloten aura, wordt weinig beïnvloed door zijn omgeving en kan daardoor onafhankelijk opereren.
 • De (Manifesting) Generator heeft een open aura dat interactie aangaat met de omgeving. Het neemt informatie op en het beïnvloedt de ander. 
 • De Projector heeft een aura die open is en beïnvloed wordt door de omgeving.  De Projector heeft echter de unieke eigenschap om zijn aura te focussen en daardoor in te tunen op de ander.
 • De Reflector heeft een open en diffuus aura en neemt alles op uit zijn omgeving. Daardoor kan de reflector heel goed teruggeven aan zijn omgeving hoe het met jou of de omgeving gaat.

De Bodygraph

Human Design, ofwel jouw Design, wordt gemaakt op basis van je geboortegegevens en bestaat uit informatie uit o.a. de I Ching, Kabbala, chakra”s, genetica, biochemie, kwantummechanica, astrologie en antropologie. Via een speciaal computerprogramma wordt een berekening gemaakt en krijgen we Jouw bodygraph te zien. Door naar de berekening te kijken krijg je een goed inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en hoe je daar voordeel uit kunt halen in het dagelijks leven. Voor de meeste mensen is de analyse zo herkenbaar dat ze de kennis die achter het systeem zit niet hoeven te weten.

De bodygraph is gebaseerd op bestaat uit 9 energiecentra, 64 poorten en 36 kanalen, die allemaal hun eigen rol spelen binnen jouw design. Deze elementen kunnen ingekleurd of open zijn, bewust een rol spelen of onbewust. Er zijn ontelbare mogelijkheden en elk design is uniek. Jij bent uniek!

Vanuit deze informatie wordt duidelijk welke rol je speelt in je omgeving, hoe je beïnvloed wordt en waar en wat uiteindelijk jouw uniek bijdrage is in de wereld. Leef je volgens je design, dan gaan dingen makkelijker, je voelt je goed en ervaart flow. Leef je niet volgens je design, dan ben je onder de invloed van je conditioneringen en ervaar je emoties en gevoelens die je ontregelen. Je leeft dan vanuit je "Not-self". Voor elk type geldt een eigen emotie als signaal dat je uit balans bent. De pijler in Human Design om weer terug te keren naar bij je innerlijke wijsheid is: het volgen van jouw strategie en autoriteit.

Human Design Basis Uitleg

Nieuwsgierig naar jouw Human Design profiel? Om te weten te komen welk type jij bent, kun je een gratis chart maken bij www.jovianarchive.com. Met het programma op deze site krijg je een grafische weergave van jou type met nog veel meer informatie. Op internet is veel te vinden, maar een uitleg laten doen door iemand die er meer ervaring mee heeft is aan te raden.

Je kunt een Human Design Basisuitleg boeken bij mij. Ik vraag jouw chart op en geef je uitleg. Deze sessie duurt 1,5 uur en na afloop krijg je een document mee om na te lezen. Neem contact met me op via onderstaande link.

Ja ik wil een Basis Uitleg van Human Design

Klanten aan het woord

 • Op advies van bedrijfsarts ben ik bij Heleen gekomen. Ik had last van overbelasting, benauwdheid en oorsuizen. De Coaching heeft me inzicht in eigen handelen, praktische tips om me verder te ontwikkelen en rust gegeven.

  Ik heb Heleen ervaren als een coach met een praktische benadering. Een open en warme persoonlijkheid met brede kennis en ervaring wat een enorm vertrouwen geeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk tot de kern van de zaak te komen, waarbij verleden, heden en toekomstverwachtingen aangeraakt worden. Een fijne vrouw die mij mezelf laat zijn en laat zien dat je de moeite waard bent.

   

  Maaike van den Boogaard, De Buch gemeenten
 • Ik had Burnout klachten en teveel op mijn bord. De Arbo arts verwees me toen naar Heleen Verduin voor coaching. Ik heb nu meer controle over mijn leven en heb geleerd om me niet te (laten) overladen. Ik heb Heleen ervaren als eerlijk, open, soms pijnlijk direct, maar heel kundig, meelevend en to the point.

   

  Ruud van der Kruijf, Avewe
 • Ik heb een traject persoonlijke begeleiding aangeboden gekregen door mijn werkgever. Reden: aanvankelijk werk, daarna omdat dat goed beviel en nodig was ook privé. Het heeft me inzicht in het waarom van sommige zaken, zowel werk als privé opgeleverd. Hoe heb ik Heleen ervaren? Heleen is heel geduldig, niet commercieel ingesteld (dit is dus heel positief, he!), heeft daardoor veel aandacht voor de persoon, reikt hulpmiddelen aan en levert maatwerk.

  Ingenieur
 • Heleen heeft een aantal jaren verschillende workshops verzorgd voor de HHNK-academie. Ik kwam met haar in contact door het volgen van deze workshops en daarna loopbaanbegeleiding.

  Het heeft mij inzicht gegeven in mijn denken en doen en wat dat voor anderen betekent. Het bijzondere is dat als je weer in je oude gewoontes en maniertjes vervalt, je meteen denkt aan wat je uit de workshops hebt meegenomen. 

  Heleen is rustig, nuchter, positief en van deze wereld, veroordeelt je denken en doen niet, en heeft veel tips en trucs.

  Ellen Dekker, HHNK
 • “ik zag het eigenlijk niet zitten in het begin, onze teamcoaching. Maar ik heb gemerkt dat het heel fijn is om te kunnen sparren met Heleen Verduin en te kunnen uitdiepen hoe je met zaken om kunt gaan!”

  Directieteam
 • De reden dat ik met Heleen heb gewerkt was burnout. De coaching leerde me te relativeren en mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd. Als coach is Heleen super bedreven en enthousiast.

  Projectleider
 • Ik heb al jaren een issue met geld. Door de coaching heb ik inzicht in waar de onrust vandaan kwam en heb ik actie ondernomen meer inzicht te krijgen in de uitgaven via een budgetcoach. Als coach vind ik Heleen prettig, vriendelijk, toch ook doortastend, en ze voelt mee.

  ZZP-er
 • De reden om met Heleen te werken was dat de communicatie tussen mij en mijn business-partner op technisch gebied prima verloopt, maar hapert zodra het over de bedrijfsvoering, organisatie, toekomstvisie e.d. gaat. We waren daardoor te veel bezig met de dagelijkse besoignes en kon het bedrijf zich niet goed ontwikkelen.

  Brigitte Kleist van EHBK bracht ons in contact met Heleen en de coaching heeft vanaf het eerste moment resultaten opgeleverd. Al was het maar om even het hart te luchten. Maar er worden haalbare doelen gesteld, die door ons direct kunnen worden opgepakt. Dit heeft reeds tot een groot aantal verbeteringen geleid. Wij ervaren heleen als iemand die weet waar ze het over heeft, de problematiek goed kan ontrafelen en de essentie dusdanig inzichtelijk kan maken, dat wij er effectief mee aan de slag kunnen.

  Directieteam
 • In het najaar van 2018 won ik een 'Opstellingensessie' bij Heleen Verduin. Een warme, bevlogen en betrokken vrouw, die het vak van familie- en organisatieopstellingen verstaat. Een methode die zonder veel woorden verborgen verbanden laat zien.

  In een vertrouwelijke sfeer werden met behulp van Playmobile-poppetjes de verborgen verbanden van een zakelijk thema zichtbaar. Hierdoor ontstond een heel helder beeld van de verhoudingen en loyaliteiten, hetgeen direct resulteerde in rust en de keuze om te focussen op items waar ik wèl een verschil kan maken!

  Els vriese, Conmar

Onze partners

Ontwikkeld door Zeno

Top